Karatisti Bara državni prvaci

Proteklog vikenda u Nikšiću je održano državno prvenstvo Crne Gore za kadete, juniore i mlađe seniore na kojem je učestvovalo 772 takmičara (250 prijava) u pojedinačnim nastupima i 20 ekipa u timskim nastupima, iz 28 crnogorskih klubova.
Najuspješniji u generalnom plasmanu bili su karatisti KK Bar sa devet zlatnih, osam srebrnih i dvije bronzane medalje, dok su drugu i treću poziciju u generalnom plasmanu zauzeli karate klubovi Iskra i Omladinac.
Osvajači medalja su:

Zlatne:
Benjamin Aljošević – kate kadeti;
Arijana Kočan – kate kadetkinje;
Aleksa Janjić – kate Juniori;
Nikola Mikić – kate U21 seniori;
Kenan Hodžić – borbe kadeti +70 kg;
Mihailo Gojaković – borbe juniori +76 kg;
Lazar Jovović – borbe U21 seniori -75 kg;

Zlato su osvojili i kata tim kadeti-juniori u sastavu Benjamin Aljošević Aleksa Janjić, Aksel Gerschwitz i Aleksa Barjaktarović i kata tim kadetkinje-juniorke u sastavu Arijana Kočan, Jovana Milić, Kristina Bokovac i Elena Dacić.

Srebrne medalje su osvojili:

Ajsel Gerschwitz – kate kadeti;
Jovana Milić – kate kadetkinje;
Džena Canović – kate U21 seniorke;
Ajla Berjašević – borbe kadetkinje +61 kg;
Aleksa Šćekić – borbe kadeti +70 kg;
Anida Berjašević – borbe juniorke +66 kg;
Dušan Bjelić – borbe U21 seniori -84 kg;

Osvajači bronzanih medalja su:
Aleksa Đuranović 
– borbe kadeti -57 kg;
Dejan Dabanović – borbe kadeti -70 kg;
Đorđe Durutović – borbe juniori -76 kg;

Bronzani je bio i borbe tim kadeta u sastavu Dejan Dabanović, Aleksa Đuranović ,Aleksa Šćekić, Kenan Hodžić i Benjamin Demirović.

Iskra je zauzela drugo mjesto sa pet zlatnih, jednom srebrnom i deset bronzanih. Pobjedničko postolje kompletirao je Omladinac sa četiri zlatne, jednom srebrnom i dvije bronzane medalje. Kao četvrtoplasirani završio je Fokus tri zlatne, tri srebrne i dvije srebrne, peti je bio Gorštak dvije zlatne i tri srebrne), a šesta Zeta dvije zlatne i jedna srebrna). Dva prvaka Crne Gore ima i Mavaši, a po jednog pljevaljski Ris, Mavaši dva i Jion.

Medalje su na šampionatu osvajali takmičari 22 kluba.