Saradnja SRC – a i Zelenog talasa

Zeleni talas u periodu od 15. decembra do 26. januara, najavljuje najveću ekološku akciju u Crnoj Gori pod nazivom “Dočekajmo zajedno čistiju 2024. godinu!”.Građanke i građani Bara će imati priliku da učestvuju i daju svoj doprinos očuvanju životne sredine i istovremeno osvoje sjajne nagrade! Naš cilj je da zajednicu motivišemo na ekološki osviješćeno djelovanje, te podstaknemo ljude da aktivno doprinesu smanjenju otpada tokom prazničnih dana.

“Cilj kompletnog programa Zeleni talas jeste kreiranje održivije i ekološki osviješćenije Crne Gore. Ovaj cilj planiramo da postignemo kroz edukaciju stanovništva i uspostavljanje  efikasnog sistema prikupljanja otpada kako bi smanjili negativan uticaj otpada na životnu sredinu”. Kako bi cijelu akciju sproveli na pravi način obezbijeđen je bogat nagradni fond, gdje će nanivou svih pet opština biti dodijeljene primarne nagrade u iznosu od po 500 eura za učesnike koji prikupe najviše ambalažnog otpada po gradu. Glavna nagrada na nivou svih pet gradova, koji su centri u kojima će se realizovati sakupljanje, za učesnika koji prikupi najviše ambalažnog otpada je dodatnih 1000,00 eura.

Naravno, tu nije kraj nagradama za ovu akciju. Partneri koji su se pridružili ovoj akciji, medju kojima je i Sportsko-rekreativni centar Bar, obezbijedili su preko 100 vrijednih nagrada. Građani i građanke prikupljeni ambalažni otpad mogu da donesu na lokaciji – Sportsko – rekreativni centar Topolica, utorkom i petkom od 9 do 13h.
Ambalažni otpad koji je prihvatljiv su plastične boce i limenke. Minimalna količina ambalažnog otpada potrebna za učešće u takmičenju je 3kg. Pri sakupljanju potrebno je odvojiti čepove. Od sakupljenih plastičnih čepova tokom akcije, obrazovnim i zdravstvenim institucijama će biti donirane eko klupe od reciklirane plastike.