Karate klub Bar najbolji u Podgorici

Karatisti Bara pobjednici su tradicionalnog 42. karate turnira Kup oslobođenja Podgorice.

Barski klub do petog uzastopnog trofeja došao je sa 32 zlatne i po 36 srebrnih i bronzanih medalja.

Ulcinj je osvojio 19 zlatnih, 16 srebrnih i 18 bronzanih, dok je kolašinski Gorštak nastup završio sa 18 zlatnih, pet srebrnih i šest bronzanih odličja.

Dvocifren broj najsjanijih medalja ima i ekipa Karate saveza Zeničko-dobojskog kantona sa 16 zlatnih i po 14 srebrnih i bronzanih odličja.

Budućnost, kao organizator turnira nije bila u konkurenciji za trofej, a nastup je završila sa 22 zlatne, 11 srebrnih i 16 bronzanih odličja.

Tradicionalni turnir okupio je 809 takmičara iz 43 kluba i osam država.

Direktor podgoričkog kluba Rajko Vujošević kazao je da je zadovoljan kvalitetom turnira.

On je podsjetio da je prvi Kup oslobođenja održan 1976. godine u Domu omladine Budo Tomović i da su učestvovala četiri kluba – Budućnost, Nikšić, čačanski Borac i Čukarica.

“Želim da već sada najavim za sljedeću godinu, povodom velikog jubileja i 55 godina kluba, organizaciju dvodnevnog turnira. Prvi dan planiran je samo za seniore, koji će okupitu najbolje karatiste u Evropi, u borbama i katama. Dan kasnije nadmetaće se mlađe starosne kategorije”, rekao je Vujošević.

On je kazao da je klub uručio posebna priznanja Biserki Radulović i Almiru Cecunjaninu.

“Radulović je ove godine osvojila desetu uzastopnu titulu prvaka Crne Gore, dok je Cecunjanin kao državni reprezentivac osvojio 45 medalja”, kazao je Vujošević.