Nova fudbalska sezona u Crnoj Gori počinje 15. avgusta

Dvanaesta sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore za mandatni period 2017-21 održana je danas u Kući fudbala u Podgorici.

Na sjednici je jednoglasno usvojen kalendar takmičenja za jesenji dio sezone 2020/21 kao i Propozicije Telekom 1. CFL, Druge lige, Omladinske, Kadetske, Ženske i Futsal lige, kao i Kupa Crne Gore za seniore.

Kalendar takmičenja i usvojene Propozicije predviđaju sljedeće:

Telekom 1. CFL
Takmičenje u elitnom rangu počinje 15. avgusta i tokom jesenjeg dijela sezone, koji se završava 13. decembra, odigraće se 19 prvenstvenih kola. Shodno odluci donijetoj na V sjednici Izvršnog odbora tokom sezone 2020/21 timovi koji nastupaju u Telekom 1. CFL biće obavezni da tokom svih 90 minuta utakmice na terenu imaju dva igrača koja su na dan odigravanja utakmice mlađa od 21. godinu.

Druga liga Crne Gore
Takmičenje u Drugoj ligi Crne Gore počinje 23. avgusta i u jesenjem dijelu sezone, koji se završava 3. decembra, odigraće se 19 prvenstvenih kola. Shodno odluci donijetoj na V sjednici Izvršnog odbora tokom sezone 2020/21 timovi koji nastupaju u Drugoj ligi Crne Gore biće obavezni da tokom svih 90 minuta utakmice na terenu imaju dva igrača koja su na dan utakmice mlađa od 21. godinu.

Kup Crne Gore
U predstojećoj sezoni Kup Crne Gore biće sproveden u izmijenjenom formatu. Za naslov pobjednika Kupa boriće se ekipe koje su u prethodnoj sezoni učestvovale u Telekom 1. CFL i šest najbolje plasiranih ekipa Druge lige Crne Gore iz nedavno završene sezone. U osmini finala i četvrtfinalu igraće se po jedna utakmica, dok će se u polufinalu igrati dva meča (kod kuće i na strani).

Omladinska i Kadetska liga
Od sezone 2020/21 format takmičenja u Omladinskoj i Kadetskoj ligi biće promijenjen i takmičenje će se odvijati u po dvije grupe. Na kraju jesenjeg dijela po tri najslabije plasriane ekipe će ispasti iz grupe A u grupu B, dok će tri najuspješnije ekipe će biti promovisane iz grupe B u grupu A.

Grupa A Omladinske lige brojaće osam ekipa, dok će grupa B imati deset ekipa. U Kadetskoj ligi obje grupe imaće po deset ekipa. Takmičenje Omladinskoj i Kadetskoj lige počeće 23. i 24. avgusta.

Na današnjoj sjednici donesena je Odluka da se nastavi sa postavljanjem reflektora na crnogorskim fudbalskim stadionima, tako da će u narednom periodu započeti realizacija projekta postavljanja reflektora u Beranama, Bijelom Polju, Baru i Kotoru.