Održana humanitarna akcija “Korak za obrok”

Humanitarna akcija “Korak za obrok” u organizaciji Sportsko – rekreativnog centra Bar, a u saradnji sa NVO “Žene Bara” održana je juče ispred Sportske dvorane “Topolica”. Uprkos lošim vremenskim uslovima, građani Bara su se priključili akciji, u kojoj je prikupljeno 391,16€ za korisnike Narodne kuhinje u Baru.

Startna tačka bila je postavljena ispred Sportske dvorane „Topolica“, gdje se nalazio punkt Žena Bara. Svaki učesnik dobio je narukvicu, a svakim pređenim kilometrom donirao je jedan eura za kuhinju u kojoj se svakodnevno spremi 250 obroka za građane Bara.

„Svi naši sugrađani danas su mogli donirati sredstva za Narodnu kuhinju, a princip je sljedeći: za svaki pređeni kilometar donira se jedan euro, za one kojima je ta pomoć najpotrebnija. Učesnici su dobili narukvicu sa logom organizatora. Ruta nije bila određena, svako je mogao sam sebi da je odredi. Cilj je da se pređe što više kilometara. Neki će i trčati da bi ostvarili što veću donaciju. U narednom periodu biće organizovano još sličnih akcija, sve sa ciljem pomaganja Narodnoj kuhinji, u kojoj pomoć svakodnevno nalazi veliki broj naših sugrađana, kazao je direktor SRC – a Branislav Nenezić.”