Opština Bar obilježila “Evropska nedjelja sporta 2022”

Opština Bar obilježila je „Evropsku nedjelju sporta 2022“ sportskim događajem koji je okupio djecu i mlade različitih uzrasta, brojne sportske rekreativce kao i afirmisane sportiste sa ciljem ukazivanja na značaj bavljenja sportom.

Na platou ispred sportske dvorane Topolica, najmlađi članovi sportsko-rekreativnog društva „Živimo zdravo Bar“, sportisti karate kluba „Bar“, rukometnog i atletskog kluba „Mornar“, kros fit kluba „CF Station“ i i rekreativci društva za sportsku rekreaciju „Prijatelji“ zajednički su uzeli učešće u raznim sportskim i rekreativnim aktivnostima i na taj način promovisali osnovne ideje ove manifestacije- fizičku aktivnost i zdrave stilove života.

Manifestaciju je posjetio i predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević koji je istakao zadovoljstvo spremnošću sportista, rekreativaca i najmlađih sugrađana da se priključe ovakvim događajima pokazujući tako da je, uz infrastrukturu koju posjeduje i na čijem se unapređenju aktivno radi, Bar sa razlogom prepoznat kao grad sporta.

Okupljene je pozdravio i Amel Tuka, gost AK „Mornar, proslavljeni atletičar i reprezentativac Bosne i Hercegovine, osvajač brojnih priznanja i medalja koji je proglašavan jednim od najboljih atletičara Balkana.

Sekretarka za kulturu, mlade i sport u Opštini Bar Irina Dabović ukazala je na značaj bavljenja fizičkom aktivnošću ne samo ove nedjelje, već tokom cijele godine ističući da sport predstavlja izvor radosti za pojedinca i za zajednicu te da se svakodnevnom fizičkom aktivnošću poboljšavaju zdravlje i otpornost organizma.

Evropska nedjelja sporta je događaj pokrenut od strane Evropske komisije i obilježava se svake godine od 23. do 30. septembra, a ovogodišnje izdanje organizovano je u okviru teme „Fizička aktivnost kroz inkluziju i jednakost“.