Prvi rukometni kamp za djevojčice JR4EVER

Otvoren prvi Međunarodni rukometni kamp za djevojčice JR4EVER

Prvi Rukometni Međunarodni kamp za djevojčice J4Ever, u organizaciji naše zlatne  lavice, Jovanke Radičević, juče je zvanično otvoren Baru, u Sportskoj dvorani “Topolica”. Jedna od najboljih rukometašica svih vremena, najbolji strijelac crnogorske rukometne reprezentacije i najbolje desno krilo svijeta u ženskom rukometu, kazala je da je  ovo za nju veoma poseban dan, jer je njen dugogodišnji san ostvaren.

„Sve što želite i zamislite, i ako posvećeno radite na tome, sa vjerom i željom, sigurno da ćete i ostvariti. Tako je i moj san ostvaren – danas sam ovdje sa vama i hvala vam što ste upravo vi dio mog prvog međunarodnog kampa. Sve što je prvo je posebno, ima određenu odgovornost i težinu i vjerujem da će ovaj kamp postati jedna ozbiljna tradicija i da ćemo se iz godine u godinu još više razvijati“, kazala je Radičević, istakavši da ovog kampa ne bi bilo da nije bilo podrške od prvog dana Opštine Bar, Kompanije VOLI, Hipotekarne banke…

Posebna zahvalnost za suorganizatora Opštinu Bar i gradonačelnika Dušana Raičevića koji je od prvog dana izrazio želju da podrži jedan ovakav projekat. Takođe velika zahvalnost i Draganu Bokanu i kompaniji Voli koji je od prvog trenutka podržao moju inicijativu. Velika zahvalnost i Hipotekarnoj banci i gdinu Luki Nikčeviću koji su takođe od prvog dana uz ovaj projekat. Naravno, veliko hvala svima u mom timu, a ovom prilikom želim da se zahvalim i prvom treneru Draganu Adžiću koji je imao ogroman uticaj na moju karijeru, a zajedno smo ispisali najljepše stranice crnogorskog sporta. Bilo je tu i nekih padova. Ali to je tako u sportu i životu, da nije bilo tih padova, ne bi bilo ni velikih rezultata. Svima želim sreću, da uživate, da se smijete, da mi budete zdrave i da se prije svega družimo” kazala je Jovanka Radičević.

 

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević poželio je svim učesnicima kampa dobrodošlicu u Bar.

„To potvrđuje da i pored toga što sa nivoa lokalne uprave želimo da predstavimo Bar kao mjesto života i mjesto sporta, očigledno da je Bar i mjesto uspjeha. Jovanka, od srca ti se zahvaljujem što si viziju koju si imala prije dvije godine uspjela da realizuješ, uz pomoć svih nas i zaista je privilegija biti danas ovdje. Koristim priliku da pozdravim trenere i goste kampa i na kraju zaključiti onim što me prati cijeli život, citatom mog profesora fizičkog vaspitanja, koji je govorio da svi koji se bave sportom ne mogu baš biti vrhunski sportisti – neko će biti vrhunski trener, neko vrhunski sudija, dobar navijač, a neko funkcioner vezan za sport. Iskoristite ovo vrijeme, družite se, ostanite vezane za sport na ovaj ili onaj način jer su to jedine prave vrijednosti kojima zajedno težimo„, kazao je Raičević.

Početak kampa čestitao je i vlasnik kompanije VOLI Dragan Bokan, koji je istakao da i „Topolica“ danas odiše posebnom energijom.

„I mi osjećamo emocije koje, Jovanka, ne možeš da sakriješ i znamo da ti u ovom trenutku znače i podrška i želja da ovo protekne u najboljem mogućem redu, sa velikim uspjehom i da kamp postane tradicionalan. Prateći rukomet, iako dolazim iz privrede prvenstveno, a potom i košarke, želim da kažem da mi je puno srce kad vas vidim na okupu u ovako masovnom broju. Ovo nam može garantovati da crnogorski rukomet ima budućnost…„, kazao je Bokan i ocijenio da je kamp odlično pripremljen.

“Čini mi čast i zadovoljstvo da sam danas ovdje sa vama kao Jovankin prvi trener koja nas je svojom energijom okupila, kako je to radila i dok je igrala za reprezentaciju. Bar zaista jeste kultni centar rukometa i sporta, odnosno rukometne reprezentacije i Budućnosti, jer smo osam godina zaredom iz ovog grada kretali u velike pobjede i rezultate. Imate mogućnost da mnogo toga i od koga da naučite, na vama je da vrijednim radom pokažete volju, a Jovanki želim da se ovaj kamp razvija i dosegne visine kakve je i ona dosegla, kazao je trener Dragan Adžić.

U sklopu programa svečanog otvaranja, Jovanka Radičević uručila je zahvalnice predsjedniku Opštine Bar Dušanu Raičeviću, vlasniku kompanije VOLI Draganu Bokanu, predsjedniku Skupštine opštine Bar Branislavu Neneziću i Hipotekarnoj banci AD Podgorica, odnosno Luki Nikčeviću.

Jovanki će u stručnom dijelu ovog projekta pomagati, hrvatski trener Robert Papić.

Pored Papića, jednoj od najboljih svjetskih igračica i djevojci koja se na poslednjem Evropskom prvenstvu od nacionalnog tima oprostila osvajanjem bronzane medalje (ima još evropsko zlatno i srebrno olimpijsko odličje), pomagaće kondicioni trener Marko Vukotić, magistar sportske psihologije, homeopata i hipno terapeut Tatjana Vukotić i diplomirani trener rukometa i trener golmana Goran Simić.

Kamp je okupio talentovane djevojčice uzrasta od 12 do 18 godina, a kako kaže popularna Joksi, njena misija je da polaznike kampa, ona i njeni saradnici nauče novim rukometnim vještinama i unaprijede njihov talenat.

Kamp će biti organizovan u dvije smjene : od 19. do 26. juna i od 26. juna do 3. jula.