Plastični čepovi za bolji život osoba sa invaliditetom

Sportsko – rekreativni centar Bar već drugu godinu zaredom podržava akciju “Čep za hendikep”, koja je inicirana radi sakupljanja čepova od čije se reciklaže prikupljaju sredstva za kupovinu ortopedskih pomagala osobama sa invaliditetom.

Akcija “Čep za hendikep” pokrenuta je u Srbiji. Funkcioniše tako što se dobrovoljno prikupljaju čepovi sa plastičnih flaša, koje Udruženje ”Čep za hendikep” preuzima i prodaje reciklerima. Zvanični partner ove organizacije za Crnu Goru je Komunalno preduzeće iz Kotora, a kante za plastične čepove postavljene su u Osnovnoj školi “Jugoslavija” u Baru.

Ova akcija odličan je način da pokažemo da je recikliranje dobra navika kojom smanjujemo otpad i štitimo životnu sredinu, a ujedno pomažemo i osobama sa invaliditetom da dođu do neophodnih pomagala koja im olakšavaju život.

Sakupljaju se čepovi sa flaša vode i sokova, bidona, kozmetičkih proizvoda poput šampona, kupki, omekšivača, zatvarači sa mlijeka i drugih tetrapak ambalaža, čepovi sa pakovanja kečapa, kao i motornih i jestivih ulja. Ne sakupljaju se poklopci sa tegli, kantica i kutija od sladoleda jer nijesu adekvatnog sastava.

Naše preduzeće sakupilo je 30 kg plastičnih čepova za humanitarnu akciju “Čep za hendikep”.