Revijalnom ragbi utakmicom spuštena zavjesa na takmičarsku sezonu

Revijalna ragbi utakmica u kojoj su učestvovali najbolji igrači domaćeg prvenstva Crne Gore, odigrana je proteklog vikenda na pomoćnom terenu SRC – a. Ovom utakmicom je spuštena zavjesa na takmičarsku sezonu.

Nakon odigranog Test match-a u Baru, uručena su priznanja najboljim ragbistima u 2022.godini.

Najbolji mladi igrač je Miloš Lončar (RK Mornar)

Najperspektivniji igrač je Vuk Sekulić (RK Crvena stijena)

Najbolji reprezentativac je Dušan Vučićević (RK Mornar)

Za najboljeg igrača u inostranstvu proglašen Mirko Garčević (RCS Rumilly – Francuska)

Za najboljeg strijelca domaće lige proglašen je Luka Stošić (RK Arsenal)

“Jako me čini srećnom činjenica da iz dana u dan se ragbi sve više razvija u Crnoj Gori i da se ovoliko ragbi igrača okupilo danas. Jedna jako lijepa utakmica za kraj ove godine, koja je bila i više nego uspješna za crnogorski ragbi. Zadovoljna sam igrom svih igrača, pogotovo onih najmlađih, a ova utakmica je dobra uvertira za predstojeće obaveze koje nas očekuju u Regionalnoj ligi i Evropskom kupu nacija u ragbiju XV, te Evropskom prvenstvu u ragbiju 7’s.” – istakla je Zorica Kostić.

Najveću zahvalnost dugujemo Ministarstvu sporta i mladih, zahvaljujući kojima smo u ovoj godini realizovali većinu naših planova.

Zahvaljujemo se rukovodstvu SRC “Topolica” koji su u svakom trenutku, imali razumijevanja za naše potrebe, te nam maksmalno izlazili u susret, jer još uvijek nema ragbi terena u Crnoj Gori.