IPA Games 2022 u Baru

Druge IPA igre održavaju se u Baru, od 8. do 13. maja, uz poruku “NO Covid, NO War…YES IPA, YES friendship”. Oko 700 učesnika iz 25 zemalja, od 8. do 13. maja, će se takmičiti u više različitih disciplina, ekipno i pojedinačno. Prvi put na ovakvim igrama će se pojaviti maskota igara, koju je osmislio naš čuveni karikaturista Goran Šćekić.

Ceremonija svečanog otvaranja počinje u ponedeljak 18 sati na stadionu Sportsko – rekreativnog centra Bar. Nakon svečanog defilea učesnika pripremljen je zabavni program u kome učestvuju: dječiji hor OŠ Jugoslavija, orkestar Ministarstva odbrane Crne Gore, a specijlani gost je Željko Samardžić.

Učesnici će se takmičiti u disciplinama: atletika, futcal, basket, stoni tenis, streljaštvo i odbojka i to na tri lokacije: Sportskom centru Topolica, Atletskom stadionu u Baru i streljačkom centru u Podgorici. Fokus IPA igara nije samo na sportskom takmičenju, već na upoznavanju, druženju, razmjeni iskustava i jačanju saradnje između Sekcija.

Organizator Drugih IPA igara je IPA sekcija Crna Gora, a partneri su: Ministarstvo unutrašnjih poslova/Uprava policije, Uprava za sport i omladinu, Opština Bar, Crnogorski olimpijski komitet, Sudijski Saveza, Nacionalni sportski savez, Turistička organizacija Bar, Digital eagle..

Podsjetimo, prve IPA igre su održane u Lisabonu 2018. godine. Na igrama je učestvovalo preko 350 članova IPA sekcija iz cijelog svijeta, takmičeći se u različitim sportskim disciplinama. Međunarodna policijska asocijacija IPA, ima 360.000 članova širom svijeta.