Osvrt na sportski vikend

Fudbaleri Mornara savladali rožajski Ibar

U 29. kolu Druge crnogorske lige, fudbaleri Mornara savladalii su rožajski Ibar sa 2:0, i upisali osmi trijumf u šampionatu Druge lige.

Mornar: Bjelica, Nakahara, Vujošević, Martinović, Brnović, Vlahović (od 46’ Kažić), Vukmarković, Bećirović (od 46’ Đukić), Pešukić (od 52’ Gazivoda), Kacić (od 80’ Dinoša), Bulatović (od 90’ Đurković).

Ibar: A. Kuč, Šutković, Pepić (od 22’ B. Kuč), Tahirović (od 87 Vuković), Hodžić (od 46’ Murić), Juković (od 46’ Talović), Shimokava, Škrijelj (od 74’ Kalač), Mučalica, Stanisavić, Dacić.

 

Hajduk ubjedljiv protiv Sloge

U  premijernoj utakmici  19. kola lige Udruženja klubova – „Jug“, ekipa Hajduka savladala je starobarsku Slogu  sa 4:0.

Hajduk je upisao osmi trijumf a ima i sedam poraza i jedan remi, dok su Starobarani doživjeli 13-ti poraz, a imaju dvije pobjede i jedan remi.

Uoči početka utakmice FK “Sloga” dodijelio je priznanje predsjedniku FK “Hajduk” Vasiliju Vasku  Miloševiću, povodom 50 godina doprinosa fudbalu.

 

  1. Pojedinačno i 27. Ekipno prvenstvo Crne Gore za pionire-ke

 

U organizaciji Atletskog saveza Crne Gore, a pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i mladih Crne Gore, u subotu, 27. juna održan je prvi dan Pojedinačnog prvenstva Crne Gore za pionire i pionirke, na kome je nastupilo preko 160 atletičara iz  12 atletskih klubova: Mornar, Sanja, Tempo, Jedinstvo, Lim, Orion, Rudar, Tara, Draževina, Lovćen, Podgorica i Nikšić.

Prvog dana takmičenja najviše medalja osvojili su pioniri i pionirke AK “Mornar” iz Bara i AK “Lovćen” sa Cetinja sa 10 medalja, ispred pionira i pionirki AK “Orion” sa 7 medalja. Na takmičenju su postavljena 2 rekorda Crne Gore i to:

Ognjen Marsenić, član AK “Lim” rekord za mlađe juniore na 60m sa rezultatom 7,20s;

Vesna Kljajević, članica AK “Tara”, rekord za pionirke u bacanju diska (800gr) sa rezultatom 30,19m;

Drugog dana takmičenja najviše medalja osvojili su pioniri i pionirke AK “Mornar”  i AK “Orion” iz Ulcinja sa po 9 medalja, ispred pionira i pionirki AK “Lovćen” sa 7 medalja.

Pojedinačno najbolji takmičari prvenstva su Srđan Lunić, član AK “Mornar” iz Bara sa osvojenih 6 zlatnih medalja i Anabela Mujovi, članica AK “Sanja” iz Bara sa osvojene 4 zlatne medalje.

U ekipnoj konkurenciji kod pionira trijumfovali su atletičari AK “Mornar” iz Bara sa 1882 boda, ispred atletičara AK “Lovćen” sa Cetinja sa 1296 bodova i atletičara AK “Orion” iz Ulcinja sa 1154 boda.

Kod pionirki najbolje su bile atletičarke AK “Lovćen” sa Cetinja sa 3850 bodova, ispred atletičarki AK” Mornar” iz Bara sa 3600 bodova i atletičarki AK” Sanja” sa 3081 bod.